Η αναπαραγωγική περίοδος της ζωής της γυναίκας ξεκινάει με την εμμηναρχή (δηλαδή την έναρξη της εμμήνου ρύσεως), που συνήθως παρατηρείται στην ηλικία των 11-13 ετών, ενώ το τέλος αυτής της περιόδου χαρακτηρίζεται ως εμμηνόπαυση. Το πρώτο εύρημα κατά την εμμηνόπαυση είναι η απώλεια της περιοδικότητας των κύκλων, και η ελάττωση του αριθμού τους κατ’ έτος. Αυτό παρατηρείται σε ηλικία περίπου 50-55 ετών, και εξαρτάται κατά κύριο λόγο από γενετικούς παράγοντες και πιθανά περιβαλλοντικά στρεσογόνα ερεθίσματα. Το χρονικό διάστημα 2 χρόνια πριν και 2 χρόνια μετα την εμμηνόπαυση λέγεται περιεμμηνοπαυσιακή περίοδος και είναι μια περίοδος μεγάλων αλλαγών και προσαρμογών για κάθε γυναίκα.

Από ενδοκρινολογική σκοπιά παρατηρείται ραγδαία πτώση των γυναικείων ορμονών, με συνέπεια την εμφάνιση συναισθηματικών, ψυχικών και σωματικών συμπτωμάτων. Η οστική πυκνότητα πέφτει ραγδαία, έως και 30%, και ο κίνδυνος οστεοπόρωσης κορυφώνεται. Η συγκέντρωση της χοληστερίνης στο αίμα αλλάζει προς το χειρότερο, όπως και η πηκτικότητα του αίματος. Πολλαπλοί νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο εκκρίνονται με τρόπους τελείως διαφορετικούς από το σύνηθες, προκαλώντας δυσφορία και σωματικά συμπτώματα. Η σωστή αντιμετώπιση ενός τόσο σύνθετου και σημαντικού προβλήματος για τη συνολική υγεία των γυναικών απαιτεί όχι μόνο εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες, αλλά και πρόσωπα ικανά να διαχειριστούν τις δύσκολες καταστάσεις που συνοδεύουν αυτό το φαινόμενο.
emminopausi

Στο ιατρείο μας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τη διάγνωση και θεραπεία αυτών των ασθενών, κάτι που εγγυάται η πολυετής εμπειρία μας, αλλά και η άρτια εκπαίδευσή μας στο μοναδικό παγκοσμίως πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Προχωρημένη Ενδοκρινολογία και Υγεία των Γυναικών του Πανεπιστημίου Northwestern University, Chicago, IL. Ακολουθώντας τις οδηγίες των διεθνών επιστημονικών οργανισμών οργανισμών (The Endocrine Society, American Association of Clinical Endocrinologists, North American Menopause Society) στοχεύουμε στην επίτευξη ακριβούς διάγνωσης, και τη χρήση της ασφαλέστερης, φθηνότερης και αποτελεσματικότερης θεραπείας.

Η ολιστική θεραπευτική μας προσέγγιση έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας και την επιτυχή αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης με τον καλύτερο, αλλά και οικονομικότερο τρόπο. Η τελική επιλογή θεραπευτικής στρατηγικής ενωματώνει πάντα τις ιδέες και απόψεις των ασθενών μας και σέβεται απόλυτα τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού καλέστε το (2610) 222-176 ή στείλτε email στο rodis@paparodis.gr.

 

Διαβάστε περισσότερα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία εδώ.

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.