Εθελοντική ομάδα εργασίας για την έρευνα στην Ενδοκρινολογία, το Διαβήτη και το Μεταβολισμό.

 

Καλώς ήρθατε στο Patras Institute of Endocrine Research (PIER Group), το κέντρο ερευνών του ιατρείου μας. Το Patras Institute of Endocrine Research αποτελείται από μια εξαιρετική ομάδα νέων ερευνητών (Research Associates), που εργάζονται εθελοντικά υπό την επίβλεψη του Ενδοκρινολόγου Ρόδη Δ. Παπαρώδη. Έδρα των εργασιών μας είναι το Ιατρείο Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του ιατρού Ρόδη Δ. Παπαρώδη. Κατά την έρευνά μας τηρούμε απαρέγκλιτα τις αρχές για την πραγματοποίηση ιατρικής έρευνας, όπως αυτές ανακοινώθηκαν στη διακήρυξη του Ελσίνκι (Declaration of Helsinki – Ethical Principles for Medical Research Involving Human Subjects, διαβάστε περισσότερα, εδώ) και έχουν γίνει αποδεκτές από τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο από το 1964.

Τι κάνουμε στο Patras Institute of Endocrine Research;

Στόχος των ερευνών μας είναι να διαλευκάνουμε καθημερινά ερωτήματα που άπτονται της φροντίδας των ασθενών με νοσήματα των ενδοκρινών αδένων και του μεταβολισμού. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε καλύτερη φροντίδα, όχι μόνο για τους ασθενείς του ιατρείου μας, αλλά και για κάθε ασθενή, ανεξάρτητα από το πού απολαμβάνει ιατρικής φροντίδας.
Μέσω των ερευνητικών εργασιών που παράγουμε εξολοκλήρου στο ιατρείο μας στην Πάτρα, οι συνεργάτες μας εκπαιδεύονται στο σχεδιασμό και την πραγμάτωση πρωτοκόλλων κλινικής έρευνας, την καταγραφή επιστημονικών δεδομένων, την επεξεργασία και στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων, την ανάγνωση και αξιολόγηση συναφών ερευνητικών ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων, την προετοιμασία και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνάς μας σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, καθώς και τη συγγραφή και δημοσίευση επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (peer-reviewed publications). Μέσω αυτών των βημάτων οι Research Associates προετοιμάζονται για μια αξιόλογη επιστημονική πορεία και εξέλιξη με ακαδημαϊκές προεκτάσεις.
Η ερευνητική δραστηριότητά μας παράγει εργασίες που ανακοινώνονται κάθε χρόνο στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας της Ενδοκρινολογίας στις ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια δημοσιεύονται σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Δείτε την ερευνητική μας ομάδα, εδώ.

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες του Patras Institute of Endocrine Research και να συνεργαστείτε με την εθελοντική ερευνητική ομάδα μας, επικοινωνείστε με το ιατρείο μας στο email research@paparodis.gr.

Για τις διεθνείς δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις μας, δείτε το βιογραφικό σημείωμα του ιατρού Ρόδη Δ. Παπαρώδη, εδώ.