ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΑ PHOTO GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

upsetΟ γάμος είναι ένας θεσμός ιδιαίτερα σημαντικός, τόσο από κοινωνικής όσο και από θεολογικής απόψεως. Η θεολογική θεώρηση των πραγμάτων, μάλιστα, ορίζει το ζεύγος ως ένα άτομο. Αυτό ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν οδηγεί απαραίτητα και στην ταυτόχρονη εκδήλωση των ίδιων νοσημάτων από τα άτομα του ζεύγους, ούτε οδηγεί στις ίδιες συνέπειες για τα μέλη της οικογένειας. Αν πάρουμε το παράδειγμα του Σακχαρώδους Διαβήτη, γνωρίζουμε ότι μακροχρόνια μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων (εμφράγματα ή εγκεφαλικά). Αυτό έχει ως συνέπεια την ελάττωση της επιβίωσης, η οποία, όμως, έχει αποδειχθεί μεγαλύτερη στις γυναίκες. Όταν δηλαδή μια γυναίκα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό, είναι πιο πιθανό να πεθάνει από αυτό το επεισόδιο σε σχέση με έναν άνδρα. Αυτά τα δεδομένα, όμως, δε στηρίζονται σε μελέτη ζευγών, αλλά σε μελέτη του γενικού πληθυσμού. Τι γίνεται, λοιπόν, μέσα στο ζευγάρι;

Αυτό αποτέλεσε αντικείμενο σημαντικής μελέτης από την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Michigan, Ann Arbor,  MI, ενός από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα για το Σακχαρώδη Διαβήτη στον πλανήτη. Παρατηρώντας για περίπου 5 έτη 1300 και πλέον ζευγάρια, διαπιστώθηκαν τα εξής ενδιαφέροντα:

  1. Όταν μια γυναίκα είναι χαρούμενη με το γάμο της (ακόμα και αν γκρινιάζει προκαλώντας δυσαρέσκεια στο σύζυγό της), ο κίνδυνος να πάθει Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 ελαττώνεται σημαντικά. Αν έχει ήδη Σακχαρώδη Διαβήτη, η ρύθμισή του είναι πολύ καλύτερη υπό αυτές τις συνθήκες.
  2. Όταν ένας άνδρας είναι δυσαρεστημένος από το γάμο του εξαιτίας της γκρίνιας της συζύγου του, τότε ο κίνδυνος να πάθει Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 ελαττώνεται σημαντικά. Αν έχει ήδη Σακχαρώδη Διαβήτη, η ρύθμισή του είναι πολύ καλύτερη!

Συνεπώς μια γυναίκα που γκρινιάζει και κάνει τη ζωή του άνδρα κόλαση είναι χρήσιμη για να διαφυλάξει την υγεία και των δύο, αρκεί αυτή να είναι ευχαριστημένη. Επιστημονικά ταιριάζει σε αυτή την παρατήρηση και ένα τελευταίο σχόλιο, που λένε οι Αμερικανοί

Happy wife, happy life….

paparodis.gr © 2023
design-development: thinkout.gr
espa logo