ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΑ PHOTO GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

apple

Μάλλον όχι, απαντά μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε σε πολύ σημαντικό διεθνές επιστημονικό περιοδικό σήμερα. Η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine και περιλάμβανε τη διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών περισσοτέρων από 8500 ατόμων, και τη σχέση τους με την πιθανότητα να χρειαστούν ιατρική επίσκεψη ή συνταγή.

Διαπιστώθηκε αρχικά, πως με τη καθημερινή χρήση μήλων στη διατροφή, υπήρχε μια μικρή ελάττωση της πιθανότητας να χρειαστούν οι ασθενείς αυτοί τον ιατρό, αλλά μόλις έγινε μια ουσιαστική και εις βάθος ανάλυση των δεδομένων και συμπεριελήφθησαν και άλλες σημαντικές παράμετροι της συνολικής υγείας του ατόμου, αυτή η σχέση έπαψε να υπάρχει.

Αυτό που βγήκε από αυτή την έξυπνη μελέτη, ήταν ότι η καθημερινή διατροφή με ένα ή περισσότερα μήλα ελαττώνει τη συχνότητα κάποιος να χρειαστεί συνταγογράφηση φαρμάκων κατά 27%, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία καλύτερης υγείας γενικότερα. Ας ελπίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς δεν χρησιμοποίησαν το μήλο ως φάρμακο, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν τα κατάλληλα για την πάθησή τους φάρμακα, γιατί κάτι τέτοιο μακροχρόνια θα έχει ουσιαστικές συνέπειες.

Πάντως ο μύθος καταρρίφθηκε και επιστημονικά….

paparodis.gr © 2020
design-development: thinkout.gr