ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΑ PHOTO GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό (όπως πάντα), μιας και έχει παρατηρηθεί ότι οι άνδρες με κατάθλιψη έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Μάλιστα είχε υποτεθεί στο παρελθόν ότι η κατάθλιψη σχετίζεται με δυσλειτουργία του συστήματος ρύθμισης της έκκρισης της τεστοστερόνης. Δηλαδή, θεωρείτο πιθανόν η κατάθλιψη να επηρεάζει την ορμονική έκκριση στην υπόφυση του εγκεφάλου.

katathlipsi

Αυτό που δεν είχε μελετηθεί όμως ήταν η αντίστροφη σχέση, εάν δηλαδή άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη εμφανίζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάσχουν από κατάθλιψη. H ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Georgetown της Pennsylvania μελέτησε εις βάθος αυτή τη σχέση, παρατηρώντας περίπου 200 άνδρες που εμφάνιζαν ήπια μείωση της συγκέντρωσης της τεστοστερόνης στο αίμα.

Τα αποτελέσματα άφησαν άφωνο το κοινό του 97ου Ετήσιου Συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρίας Ενδοκρινολογίας, που διεξήχθη στο San Diego, CA. Περίπου 56% των ανδρών αυτών είχαν σημαντικά συμπτώματα κατάθλιψης και έχρηζαν θεραπείας!!! Κατά συνέπεια οι ερευνητές από την Pennsylvania πρότειναν τακτικό έλεγχο από ψυχίατρο σε όσους άνδρες εμφανίζουν χαμηλή τεστοστερόνη.

Αυτό που απομένει είναι να διαπιστώσουμε εάν θεραπεύοντας τη χαμηλή τεστοστερόνη θα διορθωθούν και τα συμπτώματα ή μήπως η κατάθλιψη είναι η αιτία της χαμηλής τεστοστερόνης.

paparodis.gr © 2020
design-development: thinkout.gr