Η σεξουαλική λειτουργία είναι ένα πολυσύνθετος φυσιολογικός μηχανισμός, που απαιτεί τη συντονισμένη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, του συστήματος υποθαλάμου-υπόφυσης-γεννητικών αδένων, του αγγειακού συστήματος των γεννητικών οργάνων, των επινεφριδίων, του μεταβολισμού, της συναισθηματικής λειτουργίας, των αισθήσεων της όρασης, ακοής, όσφρησης και αφής, καθώς και του ντοπαμινεργικού συστήματος των αμυγδαλών και του ιπποκάμπου του εγκεφάλου. Η ανάγκη για συντονισμό τόσο πολλών παραγόντων για να ευοδωθεί η σεξουαλική λειτουργία, αποτελεί και το τρωτό σημείο του συστήματος, μιας και η οποιαδήποτε διαταραχή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες, μπορεί να απορρυθμίσει το σύστημα και να διαταράξει τη σεξουαλική λειτουργία.

Οι συνηθέστερες διαταραχές της σεξουαλικής λειτουργίας και στα δύο φύλα είναι η ελάττωση (ή πλήρης απώλεια) της libido, η στυτική δυσλειτουργία, η δυσπαρεύνεια, οι διαταραχές της οργασμικής λειτουργίας και η ανοργασμία, καθώς και ψυχολογικές διαταραχές που σχετίζονται με τη σεξουαλική λειτουργία. Η μελέτη ενός τόσο πολύπλοκου φαινομένου απαιτεί όχι μόνο ειδικές γνώσεις, αλλά και ικανότητα διαχείρισης του ζεύγους ως σύνολο, αλλά και του ατόμου ξεχωριστά. Ένα σύνολο παθήσεων που προκαλούν σεξουαλική δυσλειτουργία μπορούν να αντιμετωπισθούν ιατρικά, προκειμένου να βελτιώσουν τη διάθεση, αλλά και την απόδοση κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Το ιατρείο μας παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές σε αυτά τα ευαίσθητα θέματα, προσφέροντας μια ολιστική θεώρηση των διαταραχών αυτών. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας τόσο στο ζεύγος, όσο και στο κάθε άτομο προσωπικά για να διαγνώσουμε την αιτία του προβλήματος και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την όποια αιτιολογία της δυσλειτουργίας. Η εκπαίδευσή μας στα Πανεπιστήμια Northwestern University, Chicago, IL και University of Wisconsin, Madison, WI των ΗΠΑ εγγυάται για την επιτυχία της θεραπευτικής μας παρέμβασης. Η διακριτικότητά μας, σε συνδυασμό με την αφοσίωση στους ασθενείς μας, αλλά και το έντονο ερευνητικό μας έργο στο αντικείμενο αυτό, έχουν ως συνέπεια να συνδιαμορφώνουμε τις οδηγίες των διεθνών επιστημονικών οργανισμών (The Endocrine SocietyAmerican Association of Clinical EndocrinologistsAmerican Society for Reproductive Medicine).

Η θεραπευτική μας προσέγγιση έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας και την επιτυχή αντιμετώπιση της πάθησής τους με τον καλύτερο, αλλά και οικονομικότερο τρόπο. Η τελική επιλογή θεραπευτικής στρατηγικής ενωματώνει πάντα τις ιδέες και απόψεις των ασθενών μας και σέβεται απόλυτα τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

 

επιστροφή στη γενική κατηγορία: Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία