Ο μεταβολισμός του ανθρώπινου σώματος χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα εντός ενός πολύ στενού φάσματος όταν λειτουργεί φυσιολογικά. Κάποιες σπάνιες παθήσεις οδηγούν σε απώλεια αυτής της ικανότητας, με συνέπεια να ελαττώνεται το σάκχαρο του αίματος και οι ασθενείς να εμφανίζουν υπογλυκαιμικά επεισόδια. Κατά τη διάρκεια αυτών των επεισοδίων οι ασθενείς αισθάνονται δυσφορία, ιδρώνουν και εμφανίζουν συμπτώματα έλλειψης γλυκόζης στο κεντρικό νευρικό σύστημα, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο, εάν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Τέτοια συμπτώματα είναι η κόπωση, η εφίδρωση, ο τρόμος, το αίσθημα επικείμενου χαμού, το σκοτείνιασμα του επιπέδου συνείδησης ή και η πλήρης απώλεια των αισθήσεων. Η διάγνωση των παθήσεων που προκαλούν υπογλυκαιμία είναι σύνθετη και απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες εκ μέρους της θεράπουσας ομάδας.

Στο ιατρείο μας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους ασθενείς που πάσχουν από υπογλυκαιμικές διαταραχές. Εξαιτίας της σοβαρότητας των παθήσεων αυτών, η θεραπευτική προσέγγιση είναι πολυσύνθετη και οι αποφάσεις που λαμβάνονται κρίσιμες για το μέλλον και σε ορισμένες περιπτώσεις την ίδια την επιβίωση του ασθενούς. Η μακρόχρονη εκπαίδευση και εμπειρία μας στα Πανεπιστήμια Northwestern University, Chicago, IL και University of Wisconsin, Madison, WI των ΗΠΑ, αποτελούν τα εχέγγυα μας για μια αποτελεσματική θεραπεία και μια απόλυτα επιτυχημένη εμπειρία για τον ασθενή μας.

Οι θεραπευτικές επιλογές μας βασίζονται πάντα στις πιο πρόσφατες οδηγίες διεθνών οργανισμών (The Endocrine SocietyAmerican Association of Clinical Endocrinologists) και στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας και την επιτυχή αντιμετώπιση της πάθησής τους με τον οικονομικότερο τρόπο. Η τελική επιλογή θεραπευτικής στρατηγικής ενωματώνει πάντα τις ιδέες και απόψεις του ασθενούς και σέβεται απόλυτα τις προσωπικές του προτιμήσεις.

 

επιστροφή στη γενική κατηγορία: Μεταβολισμός