Η αλματώδης πρόοδος της γνώσης με την εντατική έρευνα στο πεδίο της ενδοκρινολογίας, τα τελευταία χρόνια, οδήγησε στη βαθύτερη κατανόηση παθήσεων που θεωρούνται σπάνιες, όπως οι εκκριτικοί νευροενδοκρινείς όγκοι. Αυτά τα νεοπλάσματα εντοπίζονται συχνότερα στο πάγκρεας, το γαστρεντερικό σωλήνα ή τους πνεύμονες και είναι συνηθέστερα καλοήθη. Προκαλούν, όμως, έντονα συμπτώματα λόγω της ικανότητας παραγωγής υπερβολικής ποσότητας δραστικών ορμονών. Οι συνηθέστεροι όγκοι είναι το ινσουλίνωμα, όπου η υπερβολική έκκριση ινσουλίνης οδηγεί σε υπογλυκαιμικά επεισόδια, το γλουκαγόνωμα, που προκαλεί ειδικές αλλοιώσεις στο δέρμα και σακχαρώδη διαβήτη, το VIPoma που σχετίζεται με έντονες διάρροιες, και το γαστρίνωμα που προκαλεί βαριά έλκη στομάχου. Οι όγκοι αυτοί είναι συνήθως καλοήθεις, αλλά διαγιγνώσκονται πρώιμα λόγω των έντονων συμπτωμάτων.

Στο ιατρείο μας παρέχουμε εξειδικευμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση νευροενδοκρινικών όγκων, και συνεργαζόμαστε στενά και αποτελεσματικά με το χειρούργο και τον ογκολόγο σας. Εγγύηση για την επιτυχία της θεραπευτικής μας παρέμβασης αποτελεί η μακρόχρονη εμπειρία και εκπαίδευσή μας σε δύο από τα μεγαλύτερα ενδοκρινολογικά-ογκολογικά κέντρα του κόσμου, το Lurie Comprehensive Cancer Center του Πανεπιστημίου Northwestern University, Chicago, IL και του Weissman Comprehensive Cancer Center του University of Wisconsin, Madison-WI των ΗΠΑ. Οι θεραπευτικές μας επιλογές βασίζονται στις τελευταίες οδηγίες των εγκυρότερων διεθνών επιστημονικών οργανισμών (National Cancer InstituteNational Comprehensive Cancer NetworkThe Endocrine SocietyAmerican Association of Clinical EndocrinologistsEuropean Neuroendocrine Tumor Society) και στόχο έχουν την επίτευξη ταχείας, ακριβούς διάγνωσης, και τη χρήση της αποτελεσματικότερης θεραπείας.

Η ολιστική θεραπευτική μας προσέγγιση έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας και την επιτυχή αντιμετώπιση των ενδοκρινικών και μεταβολικών επιπλοκών ενός δύσκολου προβλήματος, όπως ο καρκίνος, με τον καλύτερο τρόπο. Η τελική επιλογή θεραπευτικής στρατηγικής ενωματώνει πάντα τις ιδέες και απόψεις των ασθενών μας και σέβεται απόλυτα τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

 

επιστροφή στη γενική κατηγορία: Ενδοκρινική Ογκολογία